Close

Verhuur je jouw pand best bemeubeld of niet?

Bemeubeld pand
Bemeubeld pand

Stel: je hebt een investeringspand gekocht en wilt dit graag verhuren. Of je verhuist voor langere tijd naar het buitenland en wilt je huidige woning terwijl je weg bent met inboedel verhuren. Spannende vooruitzichten! Haal je je woning leeg of ga je je investeringspand toch bemeubelen om te verhuren? Beide zijn mogelijk.

Meestal vind je op de huurmarkt lege woningen en voor veel huurders is dat perfect: dan kunnen ze hun huurwoning helemaal naar hun wensen en smaak inrichten. Voor sommige doelgroepen is bemeubeld huren echter makkelijker – én ook voor jou kan het goed uitkomen. Het hangt er natuurlijk vanaf wat je doel is, welk publiek je wilt aanspreken en hoeveel budget en tijd je beschikbaar hebt.

Afhankelijk van je pand en beoogd doelpubliek

Eerst en vooral hangt het af van het publiek dat je graag wilt bereiken. Omdat bemeubelde woningen vaak een eigen stijl hebben, trek je met lege woningen dus een breder doelpubliek aan. Wil je ten allen tijde een huurder in je pand en maakt het doelpubliek niet echt uit? Dan kan je gewoon onbemeubeld verhuren. Wil je je wel liever op een specifiek doelpubliek richten, dan is bemeubelen een handige eerste filter.

Het doelpubliek hangt daarnaast ook af van het type pand dat je beschikbaar hebt. Kleine studio’s zijn perfect voor studenten, ruimere studio’s, appartementen en volledige woningen zijn dan weer ideaal voor expats. Studenten hebben vaak genoeg aan basismeubilair en willen het liefst zo weinig mogelijk extra werk. Door jouw pand praktisch (en dus tactisch) in te richten met degelijk en betaalbaar meubilair, kan je een gebalanceerde huurprijs vragen en zo je kans vergroten dat er elk schooljaar een student in je pand zit. Studenten kunnen al eens wat roekelozer zijn en brengen echter iets meer risico met zich mee.

Door je op expats te richten, verklein je dat risico. Expats zijn vaak keurige huurders met hogere inkomens waar je weinig last van hebt. Zij zoeken comfort, gemak en een goed ingerichte woning zodat ze de periode in jouw woning zo aangenaam mogelijk kunnen doorbrengen. De kans dat jouw meubels en apparatuur in goede staat blijven, op de normale slijtage na, is dan ook erg groot.

Afhankelijk van je tijd, inspanning en budget

Beslis je om je pand bemeubeld te verhuren? Houd er dan rekening mee dat dit wel wat tijd en inspanning van jouw kant in beslag neemt. Je wilt namelijk dat je woning er bemeubeld tiptop in orde uitziet. Dat betekent: op meubeljacht! Welke meubels passen best bij de ruimte? Welke stijl verkies je? Ga je voor een degelijke basisuitrusting of wil je een luxueuze totaalinrichting aan je huurders aanbieden? De meubels en apparaten die je kiest moeten natuurlijk in goede staat zijn en voor lange tijd blijven werken. Zorg dus dat je voldoende budget beschikbaar hebt om alles aan te kopen én houd een reservebudget aan de kant voor eventuele herstellingen en vervangingen.

Heb je zelf helemaal geen voeling met interieur en wil je beroep doen op professionals? Laat je adviseren door de interieurstylisten van Altro Home. De experten helpen je om de juiste stijl te bepalen waarmee je zelf aan de slag kan. Niets voor jou om het zelf te doen? Dan kan je samen met de stylisten aan het werk om je pand in te richten, of beroep doen op onze architecte die jouw interieur op maat én afgestemd op je persoonlijkheid en behoeften verzorgt. Zo is je pand bemeubelen ook weer een werkje minder en kan je je pand snel verhuren!

Wil je het maximale uit de inrichting van jouw woning halen? Maak kennis met een van onze Altro Home interieuradviseurs! Wij luisteren naar jouw wensen, noden, budget en werken daarna een concreet voorstel uit voor een tijdloos en persoonlijk interieur dat perfect bij jou past. Neem contact op!

FR