Close

Investeren in vastgoed met een klein budget? Zo kan het!

Investeren klein budget
Investeren klein budget

Investeren in vastgoed kan je op lange termijn heel wat rendement opbrengen. Maar vanaf welk bedrag kan je al investeren in vastgoed? En welke mogelijkheden zijn er dan voor elk budget?

Investeren is een goede optie om het rendement van je welverdiende spaarcenten te laten renderen. In tegenstelling tot wat velen denken, hoef je helemaal geen honderdduizenden euro’s bijeen gespaard te hebben om te kunnen investeren. En hoewel ‘een klein budget’ er voor iedereen anders uitziet, zijn er voor elk budget opties.

Budgetten tot 25.000 euro

Investeren in vastgoed kan in principe met elk budget. Toch is het gemakkelijker als dat bedrag doorheen de jaren al min of meer gespijsd werd. Heb je bijvoorbeeld een budget samengespaard waarmee je tot 25.000 euro kan investeren? Dan kan je daarmee investeren in een garagebox of een parkeerplek. Die kan dienen als opslagplek voor spullen, maar ook als kleine bedrijfsruimte of natuurlijk gewoon als parkeerplek.

Hoeveel je voor een parkeerplek of garagebox betaalt, hangt af van de grootte en de locatie. Als je een felbegeerde parkeerplek op de kop kan tikken, heb je goud in handen! De prijs start soms al vanaf 3.500 euro, maar kan snel oplopen als je naar de grotere steden en drukke buurten gaat. Het goede nieuws is dat je op deze locaties dan wel meer huur kan vragen.

Meer dan 25.000 euro budget

Heb je minstens 25.000 euro om te investeren? Dan kan je op zoek naar een beleggingspand om vervolgens te verhuren. Zo krijg je elke maand een passief inkomen en bestaat de kans dat het gebouw op lange termijn meer waard wordt door de prijsstijgingen op de huizenmarkt. Sta voor je een beleggingspand koopt al stil bij de doelgroep aan wie je zou willen verhuren. Dit kunnen studenten zijn, maar ook expats of misschien zelf 50-plussers. Op die manier kan je gerichter zoeken naar het beste pand.

De kans dat je een pand vindt voor 25.000 of 30.000 euro is uiteraard miniem. Wél kan je met dit minimumbedrag een lening aangaan. Door te lenen verhoog je op lange termijn het rendement van je eigen inbreng, zeker nu de rentevoeten behoorlijk laag zijn. En het hoeft niet altijd een traditionele lening te zijn, ook een bulletkrediet is mogelijk.

Het bulletkrediet

Bij het bulletkrediet betaal je maandelijks alleen de interesten terug aan de bank. Het totale geleende bedrag los je pas af aan het einde van de rit. Meer details over hoe het bulletkrediet werkt, vind je hier. Een nog betere optie is de combinatie van een traditionele lening met een bulletkrediet: zo geniet je nog steeds van voordelige maandelijkse aflossingen én moet je op het einde van de rit nog maar de helft van het kapitaal terugbetalen.

Nog enkele tips voor je op zoek gaat naar het ideale beleggingspand: ° Ga op zoek naar een pand waarbij je potentiële huurprijs minimaal de maandelijkse kosten van jouw lening dekt; ° Kies voor een nieuwbouw en vermijd zo renovatiekosten en eventuele verborgen gebreken; ° Bezit je al een eigen woning? Dan kan je de overwaarde van je huidige woning gebruiken om je beleggingspand te financieren.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die binnen jouw budget passen? Plan een afspraak met ons in en dan gaan we samen op zoek naar de beste optie. Neem contact op!

NL